Ettevõte pakub IPO käigus investoritele kokku 1 027 930 uut aktsiat, mida on õigus ülemärkimise korral suurendada 103 000 aktsia võrra. Kui nõudlus ületab pakkumist, võib ettevõte jaotada aktsiaid investorile märgitud summast väiksemas summas.

APF pakub hetkel Eesti turul oma kaubamärgi Oluksne all õrrekanade mune Rimi kauplustes. Värvikas pakendis munade ostja saab kaasa boonuseid, mida kasutada mobiilimängus The Chick Game. Järk-järgult on ettevõttel enda sõnul kavas laiendada müügivõrku ka teistesse poekettidesse ja laiendada tooteportfelli.

„APFi IPO märkimisperioodi alguskuupäev langeb kokku rahvusvahelise munapäevaga, kuna soovime rõhutada, et pakume võimalust investeerida inimeste igapäevaeluks hädavajaliku valgurikka toidu jätkusuutikku tootmisesse, millel on suur kasvupotentsiaal,“ ütleb ASi APF Holdings juhatuse esimees Jurijs Adamovičs.

Adamovičs selgitas, et ettevõte soovib kaasata nii institutsionaalseid kui erainvestoreid kõigist Baltimaadest, sealhulgast Eestist. „Oleme määranud aktsiahinna, mida iga Baltimaade investor saab endale lubada, ja mis annab ka uutele jaeinvestoritele võimaluse osaleda ettevõtte kasvuloos,“ lisas Adamovičs.

APF-i aktsiaid saab avalikul pakkumisel märkida 13. oktoobril kella 10.00st kuni 30. oktoobril kella 16.30ni kõigis väärtpaberitehinguid pakkuvates Baltimaade pankades. APF-i aktsiate esimene kauplemispäev Nasdaq Baltic First North nimekirjas on plaanitud 3. novembril või hiljem.

APF, kelle farm asub Eesti piirist 15 kilomeetri kaugusel Aluksne linnas, soovib IPO käigus kaasata 7 miljonit eurot, et viia ellu ettevõtte kasvuplaanid: suurendada 2025. aastaks munade tootmismahtu 60% ja müügitulu enam kui kaks korda. Ettevõte soovib IPO käigus kaasatava investeeringu ja edasise pangafinantseerimise toel ehitada olemasolevatele kolmele linnuhoonele juurde veel kaks linnuhoonet ning laienda tootmise tugistruktuuri mahutavust. Kaasaegsed õrrekanade pidamise linnuhooned tagavad ka kanade parema heaolu. Selle tulemusena saab APF suurendada oma aastast toodangut seniselt 115 miljonilt munalt 180 miljonile ja kasvatada munakanade arvu 415 000-lt 665 000-ni. Ettevõte prognoosib käibe kasvu 11 miljonilt eurolt (aastal 2022) umbes 25 miljoni euroni (aastal 2025).

IPO finantsnõustaja on Läti juhtiv investeerimispank Signet Bank ja juriidiline nõustaja advokaadibüroo Eversheds Sutherland Bitāns.

AS APF Holdings on Baltimaade suuruselt kolmas kanamunade tootja, kelle farm asub Lätis Aluksnes. APF Holdingsi asutas 2017. aastal Jurijs Adamovičs, et võtta üle ja moderniseerida Alūksnes asuv 60 aastat vana linnukasvatusettevõte. Tänapäeval koosneb APF Holdings grupist ettevõtetest, mis tegelevad linnukasvatuse ning kanamunade tootmise ja turustamisega, samuti gaasi- ja orgaaniliste väetiste tootmisega osana linnukasvatustegevusest. APF Holdings on viinud alates 2017. aastast läbi kolm investeerimisringi ja kaasanud kokku üle 15 miljoni euro, mida kasutati tootmise kaasajastamiseks ning mahtude kasvuks. APF püüab farmi laienduste käigus parandada oma kanade heaolu. Jurijs Adamovičs on APF Holdingsi suurim aktsionär.

APFi IPO prospekti näeb siit.